Kuhinja meščanskega salona

V ozkem prostoru v staromeščanskem stanovanju v središču Ljubljane se nahaja zanimiva kuhinja modernih linij, ki so odlično nasprotje starinskemu pridihu stanovanja. Kljub temu, da na prvi pogled deluje majhna, je zelo funkcionalno razporejena ter nudi odlične pogoje za preizkušanje novih receptov.

‍Kuhinjski elementi so razporejeni zelo funkcionalno.

Stanovanja v stavbi s konca devetnajstega stoletja odražajo tlorisno razporeditev, značilno za tisti čas. Kuhinjski prostor je tako zelo ozek in prehoden; saj povezuje hodnik in salon. Lastnica stanovanja, navdušena kuharica, si je želela kuhinjo, v kateri bo lahko veliko kuhala; ozek podolgovat prostor pa služi tudi kot knjižnica.  Prav zato je bilo snovanje kuhinje, ki bo povsem funkcionalna in hkrati vsebovala zelo malo kuhinjskih elementov zelo zahtevna naloga. Kuhinjski blok sestavljajo vsi elementi, ki jih vsaka kuhinja nujno potrebuje; na začetku so nanizani pomivalni stroj, korito ter izvlečna omarica za steklenice. Kuhinjski pult se nato nekoliko zniža – tako, da ne prekriva okna. Na vsaki strani plinskega štedilnika je na voljo dovolj prostora za pripravo hrane, pod pultom pa se nahaja še sodobna pečica in predali za shranjevanje posode. Dodatne shranjevalne površine se nahajajo v starinskih kredencah ob nasprotni steni. Nežno rjavkasti toni, minimalistične linije; visok sijaj površine ter kromirani dodatki dajejo kuhinji sodoben videz, ki je odlična protiutež nostalgično obarvani naravi ambienta. 

Kuhinja se odpira v dnevno sobo, ki spominja na razkošen pariški salon.
‍Kuhinjski prostor služi tudi kot knjižnica.
‍Plinski štedilnik blagovne znamke Smeg omogoča povsem avtentičen okus pripravljene hrane.
‍Kontrast novega in starega prežema prostor. .
‍Premišljenost izbire in pozicije elementov se odraža tudi pri nižanju pulta pod oknom.

OBISK NAŠEGA STUDIA JE MOŽEN PO PREDHODNEM DOGOVORU

KONTAKTIRAJTE NAS


NAŠ NAČIN DELA TEMELJI NA INDIVIDUALNEM PRISTOPU, ZATO BO NAŠA SKRB, DA V NAJKRAJŠEM MOŽNEM ČASU STOPIMO V STIK Z VAMI IN SE DOGOVORIMO ZA TERMIN, KI VAM NAJBOLJ USTREZA.

VESELI BOMO VAŠEGA OBISKA!

Kje se nahajamo?


Berart d.o.o.
Koseška cesta 8, 1000 Ljubljana
Parkiranje je zagotovljeno pred stavbo
ID za DDV: SI64061809