Kako poskrbeti za kuhinjo v času dopusta?

Čas v letu, ko se odpravljamo na dopust je tudi čas, ko naše kuhinje temeljito očistimo in jim s tem podaljšamo življenjsko dobo.Kuhinja predstavlja pomemben prostor v hiši, saj v njej ne pripravljamo le hrane, ampak gre hkrati za ambient, kateri je že od nekdaj središče druženja in dogajanja. Skrb zanjo je  tako zaradi tega še bolj pomembna.

‍Preden svoj dom zapustimo s potovalnimi kovčki in smo z mislimi že nekje na plaži, je potrebno poskrbeti za red in čistočo svojega doma, še posebej v kuhinji. Kuhinjski elementi, gospodinjski aparati, tla in navsezadnje tudi hrana so takratni izzivi, ki nas ločijo do sijoče kuhinje.
Kuhinjo moramo očistiti vseh madežev, da se ti v času naše odsotnosti ne zažrejo v elemente. Kuhinjska napa je ena izmed bolj umazanih naprav v kuhinji, saj se v njej nabirata tako prah kot tudi maščoba. Iz nje je potrebno odstraniti mrežico in filtre, katere zdrgnemo s ščetko ali pa zamenjamo. Kuhalne plošče lahko zlahka očistimo s primernimi čistili, pri plinskih kuhalnikih pa najprej odstranimo snemljive kovinske dele in jih kasneje očistimo. Hladilnik je v primeru odsotnosti občutljiv element, pri katerem moramo paziti, da iz njega odstranimo pokvarljiva živila in ga v notranjosti dobro očistimo, da ne pride do neprijetnih vonjav. Poskrbimo tudi za gumo na vratcih, ki skrbi, da vrata dobro tesnijo.
Pomivalni stroj je eden izmed tistih kuhinjskih aparatov, ki potrebuje temeljito nego prav vsak mesec. Pravilno vzdrževanje  obsega redno čiščenje filtrov, vratc in tesnil, pri čemer ne smemo pozabiti na sol in sredstvo za čiščenje, katerega namestimo v pomivalni stroj.
‍Pečico lahko očistimo na dva načina. Pri prvem načinu uporabimo pečicam namenjena čistila in poskrbimo za primerno zračenje kuhinje zaradi agresivnega vonja čistil. Pri drugem načinu pa trdovratne maščobe v pečici zmehčamo s paro in jih nato odstranimo.
Zdaj nam manjka le še zaščitna krema za sonce in brezskrbne počitnice se lahko začnejo! :)

OBISK NAŠEGA STUDIA JE MOŽEN PO PREDHODNEM DOGOVORU

KONTAKTIRAJTE NAS


NAŠ NAČIN DELA TEMELJI NA INDIVIDUALNEM PRISTOPU, ZATO BO NAŠA SKRB, DA V NAJKRAJŠEM MOŽNEM ČASU STOPIMO V STIK Z VAMI IN SE DOGOVORIMO ZA TERMIN, KI VAM NAJBOLJ USTREZA.

VESELI BOMO VAŠEGA OBISKA!

Kje se nahajamo?


Berart d.o.o.
Koseška cesta 8, 1000 Ljubljana
Parkiranje je zagotovljeno pred stavbo
ID za DDV: SI64061809